Stjepan Tomas

Stjepan Tomas rođen u Bugojnu 06.03.1976, 
-... NK Iskra Bugojno
1993-94 NK Croatia Zagreb
1994-95 NK Istra Pula
1996 NK Hrvatski dragovoljac Zagreb
1996-00 NK Croatia / NK Dinamo Zagreb
2000-02 Vicenza (Italy)
2002-03 US Como (Italy)
2004-05    Fenerbahce SK Istanbul (Turkey)
2005-....
najbolji i najomiljeniji nogometaš u Turskoj, prema rezultatima velike
ankete CNN-a provedene među turskim navijačima i nogometašima, s
više od 50 milijuna fanova, pravi "atleta" i uporni radnik,
sve je to Stjepan Tomas, jedan od ponajboljih obrambenih igrača
Hrvatske reprezentacije.

Tomas u Istanbulu živi sam u dvoetažnom stanu od 400 kvadrata, s prekrasnima pogledom na more, a najviše slobodnog vremena provodi pred TV-om ili na velikoj terasi, koja je idealno mjesto za roštiljanje s prijateljima.

Stjepan Tomas trenutačno igra u Galatasarayu, jednom od najjačih turskih klubova, koji bodri oko 20 milijuna navijača, a kako je sam pojasnio, život u Istanbulu toliko mu se svidio da razmišlja o ostanku u klubu i nakon završetka karijere nogometaša, za što je već dobio ponudu uprave. Tomas je u Turskoj svojevrsni fenomen! Naime, turski navijači, nadaleko poznati po fanatičnom navijanju i velikoj privrženosti svome klubu, u Tomasovom slučaju su napravili iznimku pa ga u Turskoj obožavaju i fanovi Fenerbahcea (drugog velikog kluba u Istanbulu), za koji je Tomas igrao prije dolaska u Galatasaray. Sve u svemu, bilo bi to oko 50 milijuna nogometnih fanova, koji svaki susret s Tomasom koriste da ga pozdrave, ili, poput navijača na Kapali bazaru, da ga nagovaraju na povratak u Fenerbahce. Tomas im uzvraća na najbolji mogući način – odličnom igrom na terenu te prihvaćanjem lokalnih navika i običaja, što se vidi i po brzini kojom je svladao turski jezik.

Tomas je u Galatasarayu jedan od ključnih igrača, o čemu su govorili i trener kluba Erik Gerets te turska nogometna legenda Hakan Sukur. Užurbani sportski ritam od dva treninga dnevno te redovitih utakmica i karantena ovom predanom sportašu ne predstavljaju problem. Osim na sportskim terenima, Tomas se sa suigračima druži i privatno, uglavnom posjećujući ekskluzivne istanbulske klubove u kojima je, na našu veliku žalost, zabranjen ulaz s kamerama. 

Komentariši